Szakállnövesztő csodaszerek – Valóság, vagy (drága) átverés?

Akár beismeri egy férfi, akár nem, titkon mindannyian szeretnének brutál jó szakállat az arcukra kanyarítani. Hogy miért? Mert egész egyszerűen bombasztikus küllemet ad, pláne ha az „alapanyag” is jó hozzá.

Az évek és a rutin…

Kellőképpen hosszú ideje utazunk már a szakállápolás izgalmas hajójában, és sok-sok érdekes területet sikerült felfedeznünk. Sületlenségeket, amikbe a neten bele lehet botlani a temérdek „álruhában” megjelenő szakállnövesztő csoda kapcsán, már Ti is eleget olvashattatok. Tegyük hát tisztába a dolgokat!

Ha mindezt bárki puszta szórakoztatásnak, „prank”-nek szánná, még meg is tudnánk bocsátani az illetőnek. Sajnos azonban a játék nem áll meg ezen a ponton. Ha alaposan körülnézel a témában, és a szakállnövesztő kulcsszó mellé megpróbálsz rákeresni az

szavakra is, akkor láthatod, hogy se vége, se hossza a „különleges” ajánlatoknak. Egyet azonban sose felejts el: a genetikát becsapni, átverni nem lehet. Ha olyannak születtél, amilyen vagy (és amilyen a szakállad is), azon a világ összes csodakencéje sem fog változtatni.

Nem fogsz kiszőrösödni a szőr nélküli területeken, nem fognak szőrtüszők teremni a terméketlen bőr alatt. Nem, nem, és harmadszor is NEM!

Ne hagyd, hogy a bolondját járassák veled! A gyártók kulisszái mögött jól ismert tény, hogy bármilyen „varázserőt” tulajdonítasz a termékednek -legyen ez csupán a legenyhébb hatás-, azt tudnod kell bizonyítani is! Méghozzá hivatalosan. Ha erre nem vagy képes, gyorsan a fogyasztóvédelem látómezejébe kerülhetsz, akik igencsak szigorúan járnak el a sarlatánokkal szemben. Hiába, a fogyasztók mindenek felett! Teljesen jogosan. Mégis ki a fene akarna pénzt adni valamiért, ami ál, ami hazug?

Na és a celebekkel mi a helyzet?

Persze a remény hal meg utoljára, és pár ezer forintért cserébe mégis csak sokan tehetnek egy próbát. Lelkük rajta.

Ha azonban nekünk mégsem hinnél, akkor hadd mutassunk pár ismert hollywoodi sztárt, akik szintén saját genetikájuk „áldozatai”. (Pedig ha valakik, hát ők biztosan megengedhetnék maguknak a speciális kezeléseket…)

Patchy beards

Egymillió forintos kérdés: Mit tehetsz mégis?

A legkézenfekvőbb megoldás a következő:

  1. Térképezd fel alaposan az arcodon lévő szőrös területeket.
  2. A szimmetriát alapul véve határozd meg, mi maradjon, és mi tűnjön el.
  3. A végeredmény alapján növeszd a szakállat, és formázd atomra!

Nem is gondolnád, hogy így mennyi bivaly alakzat, csúcsszuper kecskeszakáll, vagány pajeszt, stb. növeszthető. Íme pár példa: 4 + 1 menő(?) szakáll és bajusz

Szóval ne álljon az utadba semmi, nem oda Buda. Egy kis élelmességgel Te is simán kihozhatod „örökölt” arcszőrzetedből a maximumot. Ha vérengző viking harcos végül nem is válik belőled, azért ha a nap végén tükörbe nézel, a (szőrös) jobbik éned kacsinthat vissza rád.

Sok sikert, ne felejts el betérni hozzánk szórakozni, motiválódni és tanulni szuper szakállas közösségünkben: Szakáll Király Facebook.