4 legmenőbb szakáll és bajusz

Előre leszögezem, a következő stílusok erősen férfiasak lesznek. Nem szorítottunk helyet holmi piperkőc hypoknak. Aki csak érdeklődő, galamblelkű fiúka, meglehet nem ezen az oldalon fogja megtalálni a legtrendibb stílust, amit az arcára kanyarítana. Ellenben ha valaki kellőképpen tökös, és ahogy mondani szokták, megjárta már a hadak útját, az alábbi stílusok jól illeszkedhetnek a személyiségéhez.

Nem érdemes túl sok időt pazarolni arra, hogy a különböző szakálltípusokat az arc formájától tehetjük függővé. Más-más formához más típusú szakáll illik. A leggyakoribb arcformák a kerek, hosszúkás, négyszögletes, háromszög vagy gyémánt alakú, stb. Döntsd el, hogy a te arcod melyik kategóriába esik, és kezdj el fotókat nézegetni a számodra legalkalmasabb stílusokról. Természetesen, el lehet térni az „előírásoktól”, semmi nincsen kőbe vésve.

Egy biztos, aki a szakállnövesztés rögös, de hálás útjára lép, feltétlenül ápolnia, gondoznia kell majd azt. Ehhez szükséged lesz a megfelelő eszközökre, melyeket az alábbi írásunkban mutatunk be neked. Ha pedig startra készen állsz, látogass el a Szakáll Király oldalára, ahol a teljes szakállápoló szettet beszerezheted, illetve folyamatosan utántöltheted a készleteidet vagány illatú szakállolajjal és balzsammal.

FIGYELEM!

Az általunk kiválogatott szakáll, illetve bajusz típusok teljesen szubjektív véleményt tükröznek. Old-school szemmel nézzük a világot, így hát eltérő véleményektől nem fogunk megsértődni.

Két forrást vettünk alapul, de természetesen a neten millió más típus is fellelhető még. Mi az alábbi stílusokból mazsoláztunk:

Szakáll típusok
Szakáll típusok

Az általunk legjobbaknak ítélt arcszőrzetek pedig sorrendben:

Rozsomák szakáll

1. típus: Rozsomák szakáll

Az X-MEN jól ismert nyers, vad figurája az ausztrál Hugh Jackman által megformálva. Elsöprő fazon.

Rozsomák szakáll
Rozsomák szakáll
Teljes szakáll

2. típus: Teljes szakáll

Klasszikus szakálltípus. Ha megfelelően gondozott, szépen formázott, akkor a nők szemében visszautasíthatatlan. Jeles viselőik: George Clooney, Brad Pitt, Jake Gyllenhaal, stb.

George Clooney
Brad Pitt
Jake Gyllenhaal
Zappa szakáll

3. típus: Zappa szakáll (vagy bajusz)

A legendás Frank Zappa után szabadon. Nem kell őt bemutatni senkinek, legfeljebb a fiatalabb generációnak.

Zappa szakáll
Zappa szakáll
Harcsabajusz

4. típus: Harcsabajusz

Vad, férfias, egészen sok képviselője van. Ritkán áll jól férfiaknak, de akiknek jól áll, azoknak nagyon jó áll. Lásd: Ambrus Attila, Hulk Hogan, stb.

Ambrus Attila
Hulk Hogan

Hát ennyi. Ha csalódott vagy és másra számítottál az előzetes alapján, ne keseredj el. Találtunk egy oldalt 10 olyan szakállal, ami szerintünk önmagáért beszél. Érdemes megnéznetek nektek is a Top 10 szakáll inspirációt.