4 + 1 menő(?) Szakáll és Bajusz

Figyelem, a következő szakáll (és bajusz) stílusok erősen férfiasak lesznek! Ezúttal nem szorítottunk helyet piperkőc hypoknak. Igaz, a lista végén nem hagyhattuk ki korunk egyik legbizarrabb szakáll őrületét sem.

A legtöbben meglehet, nem ezen az oldalon fogjátok megtalálni a legtrendibb ötletet, amit az arcotokra kanyarítanátok, ellenben ha valaki kellőképpen tökös, és ahogy mondani szokták, megjárta már a hadak útját, az alábbi stílusok jól illeszkedhetnek a személyiségéhez.

A különböző szakálltípusokat az arc formájától tehetjük függővé. Magyarul más-más formához más típusú szakáll illik. Egy arc lehet kerek, hosszúkás, négyszögletes, háromszög vagy gyémánt alakú, stb. Határozd meg, hogy a Te arcod melyik kategóriába esik, és kezdj el fotókat nézegetni a számodra legideálisabb stílusokról. Természetesen, bármikor eltérhetsz az „előírásoktól”, semmi nincsen kőbe vésve.

Egy biztos, aki a szakállnövesztés rögös, de hálás útjára lép, feltétlenül ápolnia, gondoznia kell majd „a prémet”. Ehhez szükséged lesz a megfelelő eszközökre, melyeket részletesen bemutatunk neked.

FIGYELEM!

Az általunk kiválogatott szakáll, illetve bajusz típusok teljesen szubjektív véleményt tükröznek. Szakállasan picit más szemmel nézzük a világot, így hát eltérő véleményektől nem fogunk megsértődni.

Két forrást vettünk alapul, de természetesen a neten millió más típus is fellelhető még. Mi az alábbi stílusokból mazsoláztunk:

Szakáll típusok
Szakáll típusok

Az általunk pedig legjobbaknak ítélt arcszőrzetek sorrendben:

Rozsomák szakáll

1. típus: Rozsomák szakáll

A korai X-Men filmekből jól ismert nyers, vad figura az ausztrál Hugh Jackman által megformálva. Elsöprő fazon.

Rozsomák szakáll
Rozsomák szakáll
Teljes szakáll

2. típus: Teljes szakáll

Klasszikus szakálltípus. Ha megfelelően gondozott, szépen formázott, akkor a nők szemében visszautasíthatatlan. Jeles viselőik: George Clooney, Jake Gyllenhaal, stb.

George Clooney
Jake Gyllenhaal
Zappa szakáll

3. típus: Zappa szakáll (inkább bajusz)

A legendás Frank Zappa ékessége. A fiatalok tán kevésbé ismerhetik őt. Minden téren formabontó volt…

Zappa szakáll
Zappa szakáll
Harcsabajusz

4. típus: Harcsabajusz

Vad, férfias, és egészen kevés képviselője van. Ritkán áll jól férfiaknak, de akiknek jól áll, azoknak nagyon jó áll. Lásd: Ambrus Attila, Hulk Hogan, stb.

Ambrus Attila
Hulk Hogan
Harcsabajusz

+1. típus: Az „őrületek”

Macskafarok (vagy majomfarok), amihez mi nem is nagyon fűznénk hozzá megjegyzést. Celebeken még nem láttuk, de a „hétköznapi” emberek arcán egyre terjed ez a meglepő (és mulatságos) különlegesség.

Hát ennyi. Ha csalódott vagy és másra számítottál az előzetes alapján, ne keseredj el. További inspirációért van itt még egy oldal tele divatos szakállal. Érdemes megtekintened ezt a tizes listát is.