5 nélkülözhetetlen eszköz szakállasoknak

Teljesen mindegy, hogy még „kezdő”, vagy már „haladó szakállas” vagy, igényes férfiként az alábbi kiegészítőkre garantáltan szükséged lesz!

Vegyük sorra, mi is kell ahhoz, hogy egy szakállas férfi tökéletes formában tartsa arca ékességét. Az alapfelszerelések a következők:

Szakáll fésű

Szakáll fésű

Egy szakáll mosás után egy nagy gubanc tengerré válik. A ritkásabb fogú fésű helyre igazítja a nagyobb egyenetlenségeket, a sűrűbb fogazat pedig elvégzi a végső munkát. Célszerű kettő az egyben fésűt választani, így kisebb az esély, hogy valamelyik fésű elkeveredjen.

Szakállkefe

Szakállkefe

A szakáll fésülése után a kefe az, amivel a szőrszálak végleges helyükre kerülnek. A kefélés irányával, erejével lehet és érdemes is játszani. Mennyei felfrissülést ad a bőrnek. Aki már ismeri, használja, az tudja.

Szakállvágó olló

Szakállvágó olló

Bármi, ami önálló útra indul az arcon, le kell, hogy rövidüljön. A nem szakállasok vagy a nők sokszor nem is gondolnák, hogy szakállasként az ember mennyi időt képes elbíbelődni a nyírbálással. Szóval legyen erre a célra speciálisan kialakított, éles olló és jaj minden kósza szőrszálnak.

Szakállolaj

Szakállolaj

A valódi esszencia a szakállolaj, hiszen ez ad tartást, illatot a szakállnak, egyben karaktert viselőjének. Fontos tudni, hogy a szakállolaj a bőrt is nyugtatja, enyhíti és megszünteti a viszketés érzését. Épp ezért fontos, hogy a felvitt szakállolajjal elérjen a szakállas a bőréig.

Szakáll balzsam

Szakáll balzsam

Fény és tartás, amolyan „külső réteg” a szakállra, ami megadja a végső formát. Fontos, hogy a körömnyi, tenyérben elkent mennyiségű szakáll balzsam a szakáll felszínére kerüljön. Nem kell beledörzsölni a szakállba. Amint ez a végső fázis is megtörténik, és a balzsam is a helyére kerül, a megújult, kicsinosított szakáll elindulhat hódító útjára.

A teljes folyamatot (a balzsam kivételével) egy percben megnézheted az alábbi videóban. Angolosok előnyben!


Várj, van még itt valami!

Tipp: Ha vonz az otthoni szakállápolás, engedd meg, hogy segítsünk! Két komplett szakállápoló szettet, és megannyi „apróbb” csomagot találsz webshopjainkban. Ismerd meg népszerű márkáinkat!

Szakáll Király szett
VAZUL szett