Ritkás a szakállad? Ne kövesd el az alábbi hibákat!

Nem véletlenül népszerű ez a téma, hisz rengeteg szakállast, vagy sok esetben inkább „wannabe” szakállast érint, akiket elbizonytalanít arcszőrzetük „rendellenes” növekedése… Lássuk a leggyakrabban elkövetett hibákat!

Első hiba: Neki sem vágsz a szakállnövesztésnek

Átverve érzed magad a genetikád miatt? Valóban úgy gondolod, hogy ezzel már nem érdemes semmit sem kezdened? Szerintünk tévedsz! Vedd alapul azokat a világsztárokat, akiknek gyakorlatilag alig van szőr az arcukon. Lásd Johnny Depp. Ha ezek az emberek meg tudják növeszteni úgy a rőzsét, hogy az látványosan cool legyen, akkor neked is csak azokat a formákat kell megtalálnod, kialakítanod, amiket a tükörbe nézve a legvagányabbnak, legideálisabbnak érzel. Ne feledd, nem született mindenki vikingnek.

Második hiba: Nem hagysz elég időt a szakállnak

Pár nap után várod a csodát, és ha borzalmasnak látod, aki visszanéz rád a tükörből, máris tolod rá a borotvát. Ne tedd! Egy szakállas férfi tudja (legalábbis emlékszik még rá), hogy a kritikus első heteket bizony ki kell bírni. Meg kell tudni ugrani a lécet ahhoz, hogy átlendülj abba a zónába, ahol már szemmel látható, mit is tudnál kihozni a hajból az arcon.

Harmadik hiba: Folyton másokhoz hasonlítod magad

Hadd adjunk egy tippet: Ne a klasszik, dús szakállú férfiak arcát nézegesd. Engedd el a sóvárgást és az irigységet! A te dolgod a következő:

Azokat a férfitársaidat kell „lefigyelned”, akik hozzád hasonló genetikával lettek megáldva (vagy épp sújtva), és elemezd magadban, hogy vajon ők hogyan hozzák ki a legtöbbet a prémből.

Persze nem kell folyton másokat bámulnod, az is elég lehet, ha alaposan körülnézel a neten. Lényeg, hogy más szemüvegen át tekints a ritkás szakállra, és a jót keresd benne, ahelyett hogy élből elmarasztalnád. Legyél elfogadó magaddal szemben!

Negyedik hiba: Elhiszed a meséket a szakállnövesztő csodaszerekről

Aki a genetikát szeretné átvágni, csupán egy dolgot tehet. Drága pénzért extra szőrt ültet az arcába a megfelelő helyeken. Ha más módon varázsolnál magadra szőrt, mondjuk varázselixírekkel, hókuszpókusszal, akkor rossz hírünk van: nem fog sikerülni, és a végén még átverve és megalázva is érezed majd magad…

Nincs más dolgod hát, mint maximálisan felkészülni, és az út során kieszközölni azokat a korrekciókat a sarjadó rőzséden, melyektől egyre látványosabban férfiasodsz.

Jó tanácsunk, hogy már a kezdetektől használj minőségi szakállolajat a szőr és az arcbőr hidratálásához, majd pedig balzsamot a megfelelő ráncba szedéshez. Ha eljön az idő, tárazz be a Szakáll Király webshopból!

Érdekel az otthoni szakállápolás?
Fogadj el tőlünk egy AJÁNDÉKOT!

Akár kezdő, akár haladó szakállas vagy, nagy hasznát fogod venni a rövid e-füzetnek, melyből kiderül az

  • 5 dolog, amit feltétlenül tudnod kell, mielőtt szakállápolásba kezdesz,
  • kapsz egy 7 lépéses útmutatót a szakáll növesztéséhez,
  • meglepünk 19 + 1 tuti szakállápolási tippel.
Az 'Email cím' megadása kötelező!
Kérjük, fogadd el az Adatvédelmi nyilatkozatot!