Otthon felejtetted a szakállápoló szettedet?
Ne ess kétségbe!

Alighanem rekordot döntünk ennek a cikknek a hosszával, mert a téma bármit igényelhet, csak nem bibliányi kifejtést.

Otthon felejtetted?

Ugye milyen bosszantó, amikor egy családlátogatás vagy egy többnapos kirándulás alkalmával már a nap során kiderül, hogy se fésű, se kefe, se olló..? Visszaút nincs, ezt a túrát már így kell „végignyomni”. No de mi lesz így a szakállal? – érkezik az első kétségbeesett gondolat. Ne is tagadjuk, sokan járunk így, főleg férfiként. Ha az ember mellett nincsen egy szerető, gondoskodó nő, akkor bizony időről-időre bajban LENNÉNK…

Na de, a teremtés koronáit sem ejtették a fejükre. Kivágják ők magukat ennél reménytelenebb kutyaszorítóból is. Következzék tehát a nem várt megoldás: a törölköző!

Igen, a jó öreg frottír törölköző. Függetlenül attól, kinek mekkora a „rőzséje”, egy alapos arcmosás után így is, úgy is kelleni fog a textília. A lényeg annyi, hogy az alapos szárító dörzsölést követően lehetőleg a megfelelő irányba terelgessük a szőrszálakat az arcon. Bárki meglepődne, milyen alapos melót képes végezni egy vastagabb anyagból készült törölköző. Túl azon, hogy megszárítod a szakálladat, pár napot ki tudsz bekkelni ezzel a módszerrel úgy, hogy a környezetedben különösebben nem fog feltűnni senkinek, hogy nem a megszokott módon készítetted elő arcod ékkövét. (Persze ha olajad és balzsamod sincs kéznél, akkor ohne csillogás, ohne illat.)

Azért reméljük, nem sátorozás közben ér utol a baj, mert ha még a törölközőt is elfelejted elpakolni, akkor kénytelen leszel vállalni a napokon át tartó „Rumcájsz fílinget”. Tény, hogy ebben az esetben még akár egy pólót, vagy akármilyen más ruhadarabot is használhatsz „életmentésre”, de ha a memóriád ennyire lyukas, akkor a tippünk az, hogy nagyobb utak előtt készíts listát a legszükségesebb eszközökről. Biztos, ami biztos!