5+2 nélkülözhetetlen eszköz szakállasoknak

Teljesen mindegy, hogy még „kezdő”, vagy már „haladó szakállas” vagy, igényes férfiként az alábbi kiegészítőkre garantáltan szükséged lesz!

Haladjunk végig sorrendben, mi minden kell ahhoz, hogy egy szakállas férfi tökéletes formában tartsa arca ékességét. Az alapfelszerelések a következők:

Szakállfésű

Szakállfésű

Egy szakáll a mosás után nagy gubanctengerré válik. A ritkásabb fogú fésű helyreigazítja a nagyobb egyenetlenségeket, a sűrűbb fogazat pedig a "finom munkát" végzi el. Célszerű kettő az egyben fésűt választani, így kisebb az esély, hogy valamelyik elkeveredjen.

Szakállolaj

Szakállolaj

Az olaj a szakáll valódi elixírje, hiszen tartást, illatot kölcsönöz a "prémnek", és karaktert a tulajdonosának. Fontos tudni, hogy a szakállolaj a bőrt is nyugtatja, hidratálja és megszünteti a viszketés érzését. Épp ezért szükséges, hogy a felvitt szakállolaj a bőrig legyen bedörzsölve!

Szakállkefe

Szakállkefe

A szakállba dörzsölt olajat a kefével rendezzük el egyenletesen minden szőrszálon. Eközben a szőrszálak is "végleges helyükre" kerülnek. A kefélés irányával, erejével lehet, és érdemes is játszani. Ez mindig mennyei felfrissülés a bőrnek!

Szakáll balzsam

Szakáll balzsam

A balzsam fény és tartás, amolyan „külső réteg” a szakállra, amivel kialakítjuk a végső formát. Ne feledd, hogy a tenyérben elkent balzsam a szakáll felszínére kell, hogy kerüljön. (Ne dörzsöljük bele a szakállba!)

Szakállvágó olló

Szakállvágó olló

Az a szőrszál, ami a balzsamozás után még "önálló életet él" az arcon, le kell, hogy rövidüljön. A csupasz arcúak és a nők sokszor nem is gondolnák, hogy szakállasként az ember mennyi időt képes elbíbelődni a nyírbálással. Szóval legyen erre a célra speciálisan kialakított éles ollód, és jaj minden kósza szőrszálnak. Amint ez a végső fázis is megtörténik, a megújult, kicsinosított szakáll elindulhat hódító útjára.

Szakállmosó és szappan

Szakállmosó és szappan

Nem kötelező elemek ugyan, de az igazi ínyencek egyre többször keresik a szakállmosót és a szappant is. Míg a szappannal egész testünket tisztíthatjuk, addig a mosó kimondottan a szakáll tisztaságáért felel. Céljuk közös: hidratálás! Ellentétben a hagyományos samponokkal a speciálisan szakállra kifejlesztett kozmetikumok nem távolítják el a természetesen képződő olajakat a szőrszálakról, és a bőrt sem szárítják ki.

A teljes folyamatot (pár eszköz kivételével) két percben megnézheted az alábbi videóban. Angolosok előnyben!